У Рівному почав осипатися відкритий чотири дні тому новий пам'ятник

На його виготовлення витратили 157 тисяч гривень

Звернула увагу на скульптуру, відкриту у суботу, 14 жовтня, у парку імені Шевченка працівник Рівненського обласного краєзнавчого музею Галина Данильчук. Її розчарувало не тільки те, що пам'ятник, встановлений Товариством "Просвіта", осипається, а і його зовнішній вигляд.  

Жінка написала про це у соцмережі Фейсбук:

Галина Данильчук 15 год · Так і хочеться вигукнути запитання: ЩО ЦЕ ? Це пам'ятник нашій українській "Просвіті" ?.. Навіщо так поглумилися над прекрасним поколінням українців - інтелігентних, красивих, освічених... Ви бачили фото просвітян 30-х ? Наші рівненські учні Української гімназії - краса нації!

 

А це що таке виліпили з незрозумілого матеріалу, який за два дні після відкриття почав сипатись тим набілом, що його помастили.. Що це за символ - худий, змучений, з заплющеними очима, з якоюсь пов'язкою на стегнах? Якщо це - янгол, то й за нього образа бере... А поруч лавочки-закарлючки і п'ять східців, що сікось-накось поставили...

 

Можливо, й красиво відкрили пам'ятник на Покрову, але це не стане окрасою ні парку, ні міста, ні достойною пам'яттю просвітянам... І це - не лише моя думка... Наслухалась сьогодні ще більш неприємних емоцій від художників і просто рівнян...

Галину Данильчук підтримали й інші користувачі соцмережі. Вони писали:

Taras Hodun схоже на пам'ятник жертвам холокосту

Дежа Брют Я не коментувала, бо думала, що то лише мені цей паперовий ангел здається дещо... виснаженим... А лавок взагалі не було видно за хором "Верес".

Микола Бендюк Щось в Рівному з мистецтвом ніяк не складається :( то кітчевий Косміаді, тепер оце неподобство

Мирослава Іщук Поміж тим ще була візуалізація пам*ятника Гінчанці - я спершу думала, що то скульптура з-під Марлену....

Olga Mykhaylyshyn Коментар Галини Федорівни - про всі болі і печалі нашого міста. А вони, на жаль, настільки очевидні(

Людмила Марчук Молодець, Галя! Сказала те, про що скромно промовчала наша інтелігенція, оце жахіття відкриваючи. Я ж подумала про скульптуру Бриж. Скільки робіт стоїть не реалізованих високомистецьких. А хтось ставить одоробало й гроші за це бере. Той кінь іграшковий у Дубні не далеко вище скочив. Хоча це суто моя думка.

Віктор Мисан У мене виникли такі самі враження. Коли підійшов ближче, зразу промайнуло - ніби я біля меморіалу жертв ... голодомору, голокосту... Зморена, вихудла, з кострубатим обличчям, понівеченими кінцівками чи то жінка, чи то якесь інопланетне творіння... Просто жах і ганьба всім: скульптору, архітектору, теперішнім "просвітянам", що відкрили це жахіття, яким хіба що можна лякати п'яниць у центральному парку та маленьких дітей: "Он дивись - Бабай!".

Lyudmila Yurchuk Це якийсь шарж? Чи пародія? Хто автор? А хто затверджував, якась мистецька рада? Цікаво, чи довго простоїть? Чи у нас вандали полюють тільки на "красного Дундича"?

Інга Буянова Може б який мораторій на пам'ятники та скульптуру в Рівному? Скільки можна спотворювати місто?(((

Микола Бендюк Треба щоб при міській раді працювала комісія із зовнішнього упорядження Рівного. Це і скульптура і вивіски на магазинах, та і екстер'єри будинків що мають бути вписаними в інтер'єр міста.
В комісії мають бути митці і мистецтвознавці, а не депутати. (Хоча є й депутати які розбираються в мистецтві).
Та й митці які купили собі звання та дипломи не повинні входити в цю комісії. І головне, влада міста повинна слухати цю комісію, а не "дослухатись" і робити своє.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: пам'ятник
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень