Пункти з сортування сміття облаштують у Рівному. Подбають і про небезпечні відходи

Сортувати планують у кожному районі міста

Фото з сайту "Сегодня"

Міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що це зроблять у співпраці з активістами громадської організації "Країна зелених змін":

Там є така група дівчат активних. Ми з ними виходимо на конструктивну позицію. В крайньому разі, у кожному районі ми постараємося такий пункт зробити. Не тільки, а й папір, все інше, і в тому числі шкідливі відходи.

 

Що стосується шкідливих відходів, то це питання могло бути вирішене у державі одним розчерком пера. Нічого не треба вигадувати, а ввести у вартість батарейки чи лампи заставну ціну. Здаєш – і отримуєш назад свої кошти, як колись пляшки здавали у радянський час.

Втім, за словами міського голови, таке рішення – непопулярне, тому навряд чи хтось візьме на себе відповідальність, щоб його запровадити.

А керівник КАТП 1728 Ростислав Кралюк додав:

Наше підприємство з "Країною зелених змін" реалізує спільний проект зі створення сміттєсортувальних станцій по місту, куди мешканці зможуть здавати макулатуру, папір, метал, тобто те, що можна переробити. Поки така станція є лише одна - на вулиці Марка Вовчка. Але ми шукаємо інші приміщення, щоб взяти їх в оренду для цього.

 

Що стосується небезпечних відходів, то нині у місті розробляється програма поводження з ними. Нею заплановано встановити по місту до 20 контейнерів для таких відходів. Вони будуть розташовані по адмінприміщеннях. Уже розроблений відповідний проект рішення міськради і розміщений на сайті. Реалізацією програми буде займатися наше підприємство.     

У Рівному скриньки для збору використаних батарейок можна помітити у магазинах "Watsons"

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

Більше оголошень