У Рівному підписали документ, що врятує Устю

Точніше, покладе початок процесу відновлення басейну річки

Оздоровленням басейну Усті займатимуться у «воднику».

За написання найкращого проекту на тему оздоровлення річки Устя, яка протікає через три райони області, студенти отримають грошові винагороди.

Призовий фонд конкурсу інноваційних проектів імені Костіна Олексія Івановича скаладає 50 тисяч гривень.

Такий конкурс запроваджують в рамках співпраці Благодійної організації «Фонд Олексія Муляренка» та НУВГП. Його планують зробити щорічним. Тему обиратимуть кожного року. Поки - це порятунок Усті.

Підписання меморандуму про співпрацю між Благодійною організацією «Фонд Олексія Муляренка» та НУВГП. 29 травня. На фото Олексій Муляренко та Віктор Мошинський

Після підписання меморандуму про співпрацю сторін голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко додав таке:

Ідея така – щоб студенти мали можливість писати наукові роботи з розумінням того, що їх реалізують. Сьогодні закладається істотна співпраця між Національним університетом водного господарства та фондом, яка в подальшому зможе реалізувати дієві проекти по відновленню річки Устя та Басівкутського озера. Треба розуміти, що вдало написаний проект - це левова частка роботи з порятунку частини екосистеми Рівненщини. Додам, що це не значить, що за рік Устя стане чистою. Переможець цього конкурсу фактично дасть старт копмлексному підходу до вирішення проблеми. 

Цього року проекти на конкурс прийматимуть з 1 вересня. Переможця визначать 1 лютого 2019 року. Саме цього дня у 1912  році народився професор, який заснував кафедральну школу гідравліки трубчастих споруд колишнього Інституту водного господарства та створив гідравлічну лабораторію.

До слова, Олексій Костін - дід Олексія Муляренка.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень