У Рівному підприємці масово згортають свою діяльність

Через зміни у податковому кодексі

У Рівненському центрі надання адміністративних послуг нині «гаряча пора». За словами очільника ЦНАПу Віталія Германа, уже третій день поспіль до них масово звертаються підприємці II і III групи щодо закриття підприємницької діяльності.

Уже третій день поспіль по 200 підприємців на день звертаються з питання закриття підприємницької діяльності. Вони в принципі вели її формально, наскільки я розумію, є багато так званих «сплячих ФОПів». Тобто, він зареєстрований, а фактично реально кожен рік подає «нульову» декларацію. Президент підписав закон про внесення змін до податкового кодексу, відповідно до якого, працює підприємець чи не працює, він зобов’язаний сплачувати єдиний соціальний внесок, - каже Віталій Герман.

Прикметно, що незалежно від того, здійснює підприємець діяльність чи ні, до бюджету він щомісяця має перераховувати близько 700 гривень. Слід зазначити, що власне концепція державного бюджету на 2017 рік побудована із врахуванням цих надходжень. Віталій Герман запевняє, що попри масове звернення підприємців у ЦНАПі справляються із своєю роботою, надто тривалих черг тут немає. Прикметно, що працівники ЦНАПу, враховуючи ситуацію, у повному складі перебувають на робочих місцях до останньої хвилини перед закриттям. Поки скарг на надто тривалий прийом людей, за словами Віталія Германа, не було.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень