У Рівному під «Рівнеобленерго» пройшов міні-пікет (ФОТО/ВІДЕО)

Були активісти та підприємці

Невелика група підприємців Рівненщини та активістів прийшла сьогодні пікетувати «Рівненобленерго».

Люди кажуть, що незадоволені удвічі більшими тарифами на електроенергію для бізнесу і тим, що не можна їх регулювати.

Висловлювали претензії до того, що підприємство змушує їх платити за електроенергію на місяць вперед і штрафує за перевищення ліміту спожитого струму.

Подібних вимог було більше десятка, утім основних всього кілька, розповідає один з організаторів акції протесту, активіст Анатолій Полюхович:

Не брати за два місяці плату в підприємців, бо це нереально. Не штрафувати за переліміт. Скасувати і штрафи. Ну і робити експертизу, аналіз на їхні ціни на електроенергію. Ось це три основні наші вимоги.

До пікетувальників вийшов голова правління підприємства Сергій Невмержицький. Посадовець каже, що такі вимоги встановлює не «Рівнеобленерго», а НКРЕКП та законодавство:

Вплинуть на тарифи ми не можемо, їх встановлює НКРЕП. Щодо перевищення ліміту споживання є закон «Про енергетику», де пише: «споживач у випадку перевищення ліміту споживання має сплачувати двократну вартість».

 

І якщо ми перевищуємо ті ліміти, які замовили, ми також сплачуємо штрафні санкції.  Всі споживачі, крім населення, крім комунальних організацій, проводять розрахунки за попередньою оплатою.

Також пікетуванильники нарікали на те, що власним коштом споруджені електропідстанції вони мають віддавати у власність установи. В «Рівнеоблерго» знову ж таки послалися на закон, що обслуговуюча компанія зобов’язана це робити.

Відео суперечки - нижче:

Варто додати, що активісти просять у держави націоналізувати підприємство. В результаті пікету керівництво фірми взяло в ініціативної групи мітингувальників листа зі списком питань, на які дасть офіційну письмову відповідь.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень