У Рівному отруїлось двоє дітей. Грибами?

Порада педіатра щодо вживання дітьми грибів

Напередодні у ЗМІ з’явилась інформація про отруєння двох дітей нібито грибами.

Йшлося про те, що 3 жовтня до лікарні потрапили двоє хлопчиків – 10 та 11 років.

У Рівненському обласному лабораторному центрі цю інформацію спростували. Виявилось, що йдеться про дівчинку та хлопчика, а не про двох хлопчиків.

Дочекавшись відповідних результатів досліджень медиків, ситуацію прокоментувала фахівець лабораторного центру Марта Гоч:

Насправді отруєння у дітей було, але не грибами. У одного хлопчика - ацетонемічний синдром. А в дівчинки інший діагноз, до речі, досі під питанням, але це не пов’язане з грибами. Тобто гриби – виключені.

Фахівці нагадують про те, що дітям не бажано включати у раціон гриби. Особливо умовно їстівні.

До якого віку краще обмежити вживання грибів дітям, знає головний педіатр Рівного Юрій Денисенко:

Діти з отруєнням грибами відразу потрапляють в обласну лікарню. Я останнім часом про такі випадки у Рівному не чув. А взагалі дітям до 5-7 років не рекомендовано дітям давати гриби.

Медики зауважують, що у деяких діток ферментні органи і процеси трохи відстають у рості, не встигають забезпечувати кишечник потрібною кількістю жовчі і кислоти, тоді питання, чи можна дітям гриби — печериці або будь-які інші — відпадає. Краще не провокувати нетравлення, якщо проблема з цим вже є.

Нагадаємо, напередодні у Держпродспоживслужбі зареєстровано новий випадок отруєння грибами у 41-річного чоловіка із с. Гаї-Ситенські, Радивилівського району. Встановлено, що чоловік вживав гриби зонтики («ворони»). Гриби сам збирав у місцевому лісі.

До слова, це вже 12-ий підтверджений випадок отруєння грибами в цьому році.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень