У Рівному оштрафували кафе й бари з кальянами

За порушення закону

За І півріччя цього року Держпродспоживслужба за рекламу тютюнопаління оштрафувала вісім закладів області загалом на 9,5 тисяч гривень. Переважно це була реклама кальянів. Її розміщували на листівках безпосередньо у закладах, а такох на вуличних білборадх та тимчасовій рекламній конструкції. А як пояснила головний спеціаліст управління захисту споживачів Держпродспоживслужби Рівненщини Валентина Андрусенко, кальян прирівнений до тютюнових виробів, тому його куріння у ресторанних закладах і реклама заборонені:

Куріння кальянів прирівнюється до куріння тютюнових виробів і воно в закладах ресторанного господарства заборонене.

 

Навіть відведення будь-якого місця для куріння кальяну чи тютюну заборонено.

 

Це, по закону, у приміщеннях закладів. Тобто якщо це на вулиці, то це не є приміщення.

 

Але якщо суб'єкт господарювання надав попільничку, то він підтвердив те, що в закладі курять.

За словами Валентини Андрусенко, за рекламу куріння штраф дорівнює п'ятикратній вартості реклами. Її визначають за документами, наданими у закладі. Якщо документів нема, або їх відмовляються надати, тоді штраф становить 1700 гривень. У разі неможливості встановлення вартості виготовлення реклами штраф може сягнути і до 5100 гривень. А якщо фахівці Держпродспоживслужби здійснять контрольне замовлення і їм принесуть попільничку чи кальян, тоді розмір штрафу буде від 1000 до 10000 гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень