У Рівному обговорили, як реалізовувати «велику кардіохірургію»

З генеральним директором «Інституту серця»

Напередодні в обласній раді відбулася зустріч із генеральним директором «Інституту серця» Борисом Тодуровим. У ній взяли участь голова обласної ради Микола Драганчук, головний лікар  Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В. Поліщука Роман Шустик, начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Юрій Осіпчук та голова фракції ВО «Батьківщина» в обласній раді Микола Кучерук.

Зокрема, Борис Тодуров розповів, яким чином на Рівненщині можна розвивати напрямок кардіохірургії і які перспективи подальшої співпраці з медиками та владою області. Адже нині на базі Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені В. Поліщука успішно діє філія Інституту серця. Хоча, підкреслив лікар, «подібні філії – не самоціль».

Якщо захочете робити «велику кардіохірургію», то це можна реалізовувати поетапно, протягом кількох років, - зазначив Борис Тодуров. -  Спершу  область має закупити необхідне медичне обладнання, а потім будемо проводити операції за участю наших фахівців. Такі операції можна було б здійснювати, скажімо, на базі обласної клінічної лікарні.

У контексті розмови обговорили учасники зустрічі й тему децентралізації. А саме - зміни у системі охорони здоров'я, які стосуються того, що пацієнт зможе сам обирати заклад, де йому надаватимуть кваліфіковану медичну допомогу.      

Відновлюється довіра до нашої медицини, - відмітив Микола Кучерук. – Наша область прикордонна, тож повинні працювати у трьох напрямках: робити, показувати та розповідати.

Насамкінець було вирішено, що співпраця з Інститутом серця продовжуватиметься. Зокрема, і в межах проекту Світового банку. 

-              Обласна рада готова співпрацювати з Інститутом серця та робитиме все для того, щоб покращити систему надання медичних послуг і поліпшити здоров'я мешканців області, - підсумував  Микола Драганчук. 

До слова, хірург-кардіолог, директор «Інституту серця МОЗ України» Борис Тодуров, у 2001 році першим в Україні провів операцію з пересадки серця, а 12 липня 2016 року вперше здійснив пересадку механічного серця.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень