«Кіна не буде» - у Рівному освітня реформа під питанням

З необхідних 20 мільйонів є трохи більше 4

Фото ілюстративне

Брак коштів ставить під загрозу Нову українську школу у Рівному. З майже 60 мільйонів державної субвенції на реформу освіти, яка надійшли на всю Рівненську область, місто отримало трохи більше 4 мільйонів. 

Цих коштів катастрофічно мало.

Що б придбати все необхідне для першачків, потрібно ще майже 17 мільйонів гривень.

На закупівлю сучасних меблів необхідно понад 5,8 мільйонів гривень. На дидактичні матеріали - близько 9 мільйонів гривень і на мультимедійну техніку понад 6 мільйонів гривень. 

Ось, що про це розповіла заступник міського голови Галина Кульчинська:

Підступність ситуації у Рівному в тому, що ми відрізняємося від шкіл, які у районних центрах і ОТГ за кількістю дітей у класах. У Рівному класи переповнені.

 

І ще проблема в тому, що великі суми – це тендерні процедури, а тендерні процедури – це час. І якщо нам кошти прийдуть у серпні – вони не пройдуть тендери і це все буде завалено. Ми не встигнемо до 1 вересня закупити парти, стільці, дидактичні матеріали та інше.

Начальник міського управління освіти Василь Харковець вже готує офіційний запит до обласної ради з проханням пояснити, чому таку малу суму коштів передбачили на реформу освіти у Рівному.

У крайньому разі, кошти доведеться брати з резервного фонду міста, сказала Галина Кульчинська. Аби не розчарувати 3000 першокласників, їхніх батьків та вчителів, міська влада має вирішити це питання найпізніше до липня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень