У Рівному на Різдво зацвіли троянди: чи загрожує їм загибель (ФОТО)

Квітували також інші рослини

Фото депутата міськради Рівного Любові Романюк

Завідувач кафедри екології, географії і туризму Рівненського державного гуманітарного університету, професор Дарія Лико каже, що цвіли лише низькі прибордюрні троянди, а не високорослі, бо цьому посприяли плюсові температури. Але через мороз, який вдарив сьогодні, квіти не загинуть:

Звичайно, вони залишаться живі після цих приморозків, які зараз є. Бо вони не під снігом. А якби були під снігом, то не квітували б. Це нормальне явище для такої аномальної зими, яка зараз у нас є.

За словами Дарії Лико, у неї біля дому також зацвіли у січні примули та підсніжники. І їм, особливо підсніжникам, буде некомфортно, якщо вдарять великі морози. Але поки їх не прогнозують.

Також Дарія Лико каже, що, незважаючи на зимове цвітіння, ці рослини, в тому числі і троянди, квітнутимуть і навесні:

Навесні вони почнуть так само просинатися. Головне їх підживити, як ми робимо з усіма квітами, дати трішечки азотного добрива, щоб вони змогли відновити свої генеративні органи. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень