У Рівному інспектори держпраці шукали «нелегалів» (ФОТО)

Їх виявилося чимало

За даними Управління держпраці Рівненщини,

кожен третій підприємець ТРЦ «Злата Плаза» та ринку «Ювілейний» мають нелегальних працівників.

Наглядовці роз’яснили права та обов’язки підприємцям та їхнім найманим працівникам стосовно належного оформлення трудових відносин, виплати заробітної плати та обов’язковості сплати належних податків та внесків.

Роботодавців попередили, що за кожного працівника, якого допустили до роботи без оформлення трудового договору, законодавством передбачено штраф у розмірі 111 тис. 690 грн.

Інспектори провели моніторинг дотримання підприємцями трудового законодавства в частині оформлення працівників. Ними виявлено, що

у «Злата Плазі» із 63 суб'єктів господарювання у 22-х трудові відносини із найманими працівниками оформлені неналежним чином. На ринку «Ювілейний» із 39 підприємців таку ж проблему виявили у 15-ти.

Практика спільних інформаційних відвідувань, які мають превентивну мету, набирає обертів. Роботодавців попереджують, що процедурним продовженням таких заходів є інспекційні відвідування.

Якщо підприємці не усунуть порушення, інспектори оформлятимуть акти і приписи, які передбачають суттєві штрафи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень