У Рівному хочуть знести пам’ятник визволителям міста (ФОТО)

І натомість збудувати аптеку

Цей пам’ятник визволителям Рівного від німецьких фашистів – це облізла двометрова бетонна стела без жодних написів, розташована у мікрорайоні Новий Двір і оточена городом. Чому за пам'ятником припинили стежити і як біля нього утворився город – розповів ініціатор проекту рішення про відведення тутешньої землі під аптеку депутат міськради Рівного Анатолій Чугуєвець:

До радянських часів там був будинок священика. При радянській владі у них там землю і будинок забрали і на цьому місці зробили пам’ятник загиблим у вітчизняній війні. Потім з часом побудували новий памятник в центрі села Новий Двір - це біля школи і будинку культури. А це місце було закидане. Сусіди, що були там поряд, самовільно огородили і почали використовувати ту землю.  

За словами Анатолія Чугуєвця, оскільки мешканці Нового Двора просили зробити у мікрорайоні аптеку, він, як тодішній депутат від їхнього округу, ініціював прийняття міськрадою рішення про виставлення ділянки, на якій розташований пам'ятник, на продаж з аукціону під лікарську амбулаторію з аптекою. Але проти цього були самовільні захоплювачі ділянки біля пам'ятника, які хотіли там садити город. Вони оскаржили це рішення в суді, причому успішно. Втім, тепер на аукціон ці 8 соток землі хочуть виставити повторно.

Бюджетна комісія міськради поки цей проект рішення не погодила. Вирішила послухати думку з цього приводу заступника начальника міського управління містобудування та архітектури. Тож його запросять на наступне засідання комісії. Втім, остаточне рішення з цього приводу прийме міськарада на сесії.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень