У Рівному для управлінських компаній створять жорстоку боротьбу за ОСББ

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада дозволила ЖЕКам ще впродовж року надавати послуги з утримання багатоквартирних будинків. Відтак мешканці багатоповерхівок повинні створити ОСББ або укласти угоди з якоюсь комунальною компанією на обслуговування будинку вже не до першого липня цього року, а до першого липня 2017-го. Крім того, новий закон передбачає, що існуючі комунальні ЖЕКи також зможуть взяти участь у конкурсах на обслуговування багатоповерхівок. До слова, попередня норма закону передбачала, що якщо мешканці не визначаться, хто їм надаватиме комунальні послуги, їм примусово призначать управлінську компанію. А ось як цей закон кореспонденту Радіо Трек прокоментував Міський голова Рівного, Володимир Хомко:

– Цей закон правильний, бо не було визначено що ж робити з другого липня. Адже ще управлінських компаній немає, а ЖЕКи вже не легітимні. Тому правильний, тільки його треба було прийняти рік тому, щоб ми всі орієнтувались і знали що робити. Це нам дає люфт для того, щоб провести нормальний тендер і не поспішати. Стратегічно не міняється нічого, міняється лише тактика. Тепер ми маємо якийсь час на переформатування. Можливо ЖЕКи перетворяться в управлінські компанії, можливо якісь зайдуть. Не можливо, а точно зайдуть. А цей час будуть ЖЕКи і будинки не будуть кинуті напризволяще.

Також Володимир Хомко нагадав, що з липня минулого року міська влада припинила фінансування капітальних ремонтів будинків і лише завершує раніше розпочаті. І це не критично, адже у Рівному вдосталь програм для капітального поліпшення. Між тим, Міський голова вкотре наголосив, що коли власники багатоквартирних будинків укладуть угоду з управлінською компанією, то до їхньої оселі не матиме відношення ніхто, крім самих учасників договору. І втручатись у ці справи Володимир Хомко не збирається, єдине що він робитиме – це створюватиме конкурентне середовище для управлінських компаній, аби була постійна боротьба за клієнта.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень