Проросійські диверсанти системно діють у Рівному

Таку думку висловлюють журналісти, аналізуючи останні події в обласному центрі

«У Рівному діє невідомий партизанський загін. Або підпільна організація антиукраїнського спрямування. Лише цим можна пояснити той факт, що упродовж кількох днів у місті та його околицях було розбито кілька меморіальних дощок, зокрема, дошка на вулиці Степана Бандери із зображенням самого Бандери та дошка на місці загибелі Олександра Музичка.», - так починають журналісти газети «Рівне вечірнє», свій четверговий матеріал.

Матеріал називається «Московські партизани у Рівному».

Автори апелюють до низки резонансних подій, про які багато писали усі рівненські ЗМІ: руйнування меморіальних дошок Бандери та Шухевича (відповідно 21 та 22 січня).

Розбитий пам'ятний знак на розі вулиць Бандери та Чорновола

А також руйнування пам'ятного знаку на місці, де планується встановити пам’ятника С. Бандері (4 січня) й нарешті руйнування 700-кілограмового Камінного хреста на місці загибелі Олександра Музичка (Сашка Білого). В останньому випадку йдеться, фактично, про підрив.

Стелу пам'яті Сашка Білого – координатора "Правого сектору" в Західній Україні – зруйнували вибухом у ніч на вівторок 2 лютого. Стела у вигляді кам'яного хреста розлетілася на шматки, а в кафе «Карасі», яке розташоване поряд, і де, власне, й відбувалося захоплення та вбивство Сашка Білого, вибухова хвиля вибила двері.

Олександр Музичко ("Сашко Білий")

Слідчо-оперативна група, яка прибула зранку на місце пригоди, підтвердила, що стелу підірвали, але чим – незрозуміло, і кримінальне провадження поліція відкрилпа за статтею "Хуліганство", попросивши усіх, хто володіє будь-якою інформацією щодо обставин злочину та осіб зловмисників, телефонувати за номерами 067-360-25-52 або 102.

Так виглядав Хрест, встановлений на місці загибелі Олександра Музичка

Зрозуміло, що як поодинокий випадок – кожне з описаних вище руйнувань можна кваліфікувати як хуліганство, однак, якщо розглядати всі ці події сукупно, тим паче з урахуванням всього того інформаційного тла, яке супроводжувало кожне чергове руйнування упродовж, фактично, одного місяця, то…

То цілком логічно припустити, що в Рівному діє хай і невелика, але достатньо цілеспрямована група товаришів, яка системно веде війну з пам’ятниками, стелами та хрестами. Навіть, якщо усі ці безчинства справа рук однієї дюдини, то це -- непорядок.

У такій ситуації раніше запитували:

«Куди дивиться міліція!?»

Однак, міліції більше немає, поліція сама не до кінця розуміє – є вона, чи її ще нема; хто з них буде працювати надалі, а хто – ні. Дорожня поліція у Рівному взагалі має запрацювати лише з березня. Таким чином, ми є в процесі перманентного хаосу: хтось ставить пам’ятні знаки, хтось їх підриває, хтось руйнує меморіальні дошки, хтось їх відновлює. Скільки такий безлад триватиме далі – незрозуміло.

Можливо, прийшла пора сказати своє слово СБУ?

До речі.

«А куди дивиться СБУ!?»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень