Дитячий хоспіс у Рівному буде. Офіційно

На папері – так, а от у реальному житті є складнощі

У цьому крилі виділили групу, для облаштування у ній паліативного (хоспісного) відділення

У Рівненському дитячому будинку все ж з’явиться дитяче паліативне відділення. Відповідний наказ кілька тижнів тому підписав заступник начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Ігор Добровольський.

Наказ обласного управління охорони здоров'я. Його відкрито поширювали у facebook активісти.

Наказ обласного управління охорони здоров'я. Його відкрито поширювали у facebook активісти.

У наказі, зокрема, йдеться про виділення приміщення під паліатив (хоспіс) та його облаштування. Також у документі згадується Дубенський медичний коледж як місце для навчання медперсоналу для дитячого паліативу.

Головний лікар обласного будинку дитини Юрій Кожан. Фото "Рівне вечірнє".

Як просуваються роботи у цьому напрямку, розповів головний лікар Рівненського обласного дитячого будинку Юрій Кожан:

У будинку дитини ми вже видали наказ про створення у нас паліативного відділення. Вже внесені зміни у штатний розпис. У паліативному відділенні в першу чергу потрібен паліативний пост та посада лікаря. Як вже почне функціонувати відділення, тоді будемо планувати навчання персоналу. На конференції чи семінари будемо їздити. До речі, громадські активісти, які ініціювали створення у нас паліативу, обіцяли, що навчання нам організують.

У розмові із журналістом «Радіо Трек» Юрій Кожан зізнався, що поки до кінця не уявляє, як має виглядати паліативне відділення. Каже, що місце знайшов. Його можна побачити на фото:

Це група для дітей, які нині проходять реабілтацію у дитбудинку. Цю групу віддають під паліативне відділення.

А це маленька кухонька у групі, яку віддали під паліативне відділення.

Так всередині виглядає сеснорна кімната, у якій нині займаються діти, які проходять реабілітацію у дитбудинку. Поки не відомо куди "переселять" сенсорну кімнату.

Так всередині виглядає сеснорна кімната, у якій нині займаються діти, які проходять реабілітацію у дитбудинку. Поки не відомо куди "переселять" сенсорну кімнату.

Так всередині виглядає сеснорна кімната, у якій нині займаються діти, які проходять реабілітацію у дитбудинку. Поки не відомо куди "переселять" сенсорну кімнату.

А от як правильно облаштувати ці приміщення та за який кошт – поки керівник дитбудинку не знає.

Юрій Кожан каже:

У цих приміщеннях в першу чергу треба зробити ремонт, який потребуватиме значних коштів. Ми спілкувались із громадськими активістами, які ініціювали створення відділення, і вони запевняли, що 80 % фінансування буде з якихось благодійних фондів. Нібито будуть спонсорські кошти, а ще проситимемо із бюджету. У нашому кошторисі на це відділення, на цей рік, коштів не передбачено.

Користуючись нагодою, Юрій Кожан закликав громадських активістів, які ініціювали створення паліативного відділення, допомагати в облаштуванні паліативного відділення.

Як відомо, благодійний фонд «Скарбниця Надії» лобіює питання створення у Рівному дитячого хоспісу. У фонді стверджують, що на Рівненщині паліативної допомоги потребує майже 200 дітей щороку.

Листівки з таким змістом розповсбюджують волонтери благодійного фонду "Скарбниця надії". Це одна із частин просвітницької роботи щодо важливості створення дитячого хоспісу у Рівному. "

Нагадаємо, хоспіс  —  заклад, в якому перебувають важкохворі з прогнозованим летальним наслідком. У закладі працює переважно середній та молодший медичний персонал, доступ до пацієнтів відкритий для родичів та друзів.

Основна мета перебування в хоспісі — полегшити останні дні життя пацієнтів.

На Рівненщині його пропонують створити за кошт організацій з ЄС. В перспективі заклад зможе приймати дітей і з інших облстей.

Зауважимо, що після наказу про створення паліативу на базі дитячого будинку вийшов ще один наказ – про перепрофілювання закладу. Тобто тепер із будинку дитини тут зроблять реабілітаційний центр. По факту реабілітацією туту займаються останніх кілька років. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень