У Рівному бачили нехарактерних для нашої зими птахів (ФОТО)

Зазвичай, вони у нас не зимують

Вівчарик-ковалик

На птахів звернув увагу вихованець Екологічного центру, що працює при Палаці дітей та молоді Рівного, Владислав Гедзюк, який цікавиться орнітологією.

Юний орнітолог пройшовся вздовж річки Устя від Рівного до сусідніх сіл. Також заглянув на канал, який тече від очисних споруд і впадає в річку. І саме тут помітив птахів і їх сфотографіував. Яких саме - розповів у Фейсбук:

Владислав Гедзюк 3 год · ... при воді трималась 1 особина вівчарика-ковалика. Поводився вівчарик як волове очко - енергійно, постійно тримався при воді. Це можливо перша зимова реєстрація виду в Західній Україні. Хто ще має такі реєстрації?

 

Біля того ж каналу трапилося 2 тинівки лісові. Теж не типовий зимуючий вид.

 

Потім, вже не на каналі, відмітили 9 особин звичайних шпаків у зграії чикотнів. До речі, бачили 1 особину звичайного шпака 13.01 теж у зграї чикотнів. І минулої зими також відмічав їх серед чикотнів. Хто-небудь бачив їх зимою без чикотнів?))))

 

І ще один псевдоперелітний птах трапився нам на оз. Басів Кут 14.01 - горихвістка чорна. Вона трималася неподалік дамби, де ніколи не замерзає вода, можливо там вона і ночує.

Тинівка лісова

 

Тинівка лісова

 

Шпаки і чикотні

 

Вівчарик-ковалик

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень