У Рівному - повторний конкурс на кращий проект пам’ятника Степану Бандері

Адже попередній не відбувся

Як пояснив заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Андрій Юрков, причиною цього стало те, що жоден з учасників не виконав умов конкурсу. Тому конкурс вирішили провести повторно і внесли зміни до його умов. Зокрема, тепер потрібно подати не просто проект пам'ятника, а з прив'язкою його до конкретного місця – входу у парк імені Шевченка на розі вулиць Бандери і Чорновола. А отже запропонувати варіанти благоустрою території з елементами освітлення та підсвічування, ландшафтного дизайну, вуличними меблями тощо.

Чому така ідея виникла – розповів міський голова Рівного Володимир Хомко:

Поставити пам'ятник просто так, ні з того, ні з сього десь збоку, щоб воно вглядало не до місця – негарно. Тому в процесі його ескізного проектування прийшли до висновку, що було б непогано під кутом 45 градусів до вулиці Степана Бандери і до вулиці Чорновола зробити алею в парк і по центру цієї алеї поставити пам'ятник. Можливо, якась аркада буде, ще щось – але це архітектори скажуть. І тоді пам'ятник стояв би при вході в парк. Ну і це, напевно, було б логічніше, ніж просто збоку вулиці.  

Уже у міському управлінні містобудування та архітектури розпочалася реєстрація учасників конкурсу. Подати заявку для участі у ньому можна до 23 серпня, а конкурсні проекти прийматимуть до 24 вересня. Результати конкурсу оголосять 10 жовтня.

Нагадаємо, що за результатами конкурсу нагородять авторів трьох кращих проектів. І їм дістануться грошові премії: 20, 15 та 10 тисяч гривень.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень