У «Рівнеоблводоканалі» пояснили, чи можна підхопити COVID-19 через водопровідну воду

Рівне отримує воду з артезіанських свердловин глибиною 100 -110 метрів

Підприємство «Рівнеоблводоканал» прокоментували поголос про те, що нібито коронавірус може передаватися через питну воду.
За їх повідомленням, це неможливо, оскільки Рівне має чисту воду з артезіанських свердловин глибиною 100 -110 метрів. Це – закрита система, контакти з людьми й довкіллям зведені до мінімуму.

Вода, перед тим як потрапити у мережу проходить очищення і знезараження. Відповідно до санітарних норм в нашій воді повинен бути залишок хлору, відповідної концентрації, щоб він не був шкідливий для здоров’я. Ми в Рівному знезаражуємо воду гіпохлоритом натрію марки “А”. І ще спочатку карантину, з березня місяця збільшили дозу гіпохлориту до 0,6 мг на літр, — розповів директор підприємства Андрій Карауш.

Щодо міст і сіл з поверхневим водопостачанням – природні водойми мають інсоляцію. Тобто вплив сонячної радіації унеможливлює розвиток вірусів. Загроза поверхневих вод може бути лише бактеріальною і вимагає відповідних заходів очищення води саме від бактеріального забруднення або паразитарного, пояснюють на підприємстві.

Подібні чутки про зараження через воду виникли у Парижі. Там є роздільна система питного водопостачання (на технічну і питну воду). Тому, згадана інформація скоріш, була думкою, аніж правдою.

За матеріалами «Рівнеоблводоканал»

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень