У дворах Рівного скоро з’явиться понад півсотні дитячих майданчиків (ПЕРЕЛІК)

Це лише початковий етап

У дворах рівненських багатоповерхівок найближчим часом з’явиться 52 дитячі майданчики.  

Такі підсумки спеціальної комісії, яка впродовж двох місяців опрацьовувала звернення рівнян. Усього члени комісії об’їздили 150 дворів. Їх умовно розділили на 4 списки.

Депутати кажуть: робота нелегка, бо не має згоди навіть між сусідами. Мами просять ігрові майданчики, а старше покоління категорично проти. 

Щодо списку із 36-ти пунктів, у ньому кількість майданчиків вирішили зменшити до 19-ти - шляхом об’єднання.

Тобто, планування цих дворів дозволяє встановити на кілька будинків один, але більший майданчик. Із цим погоджуються і тамтешні мешканці.

Тож старт робіт комісія рекомендує започаткувати саме з цього переліку, бо, таким чином, вдасться охопити більше маленьких рівнян.

Рекомендуватимуть встановлювати пісочниці-трансформери. Вони закриваються і, таким чином, у пісок ніхто не смітитиме, коли там немає дітей.

Також першочергово комісія радить облаштувати майданчики у 33-х дворах, де їх немає взагалі, говорить голова комісії Галина Кульчинська:

- Йдеться про території, де потрібно однозначно встановлювати. В основному – це стандартні комплекти дитячого обладнання. Таких заявок 38 було. За результатами виїзду робочої групи ми вважаємо, це наші рекомендації, по цих позиціях треба встановити 33 майданчики. Орієнтовна сума 1 мільйон 815 тисяч.

За попередніми розрахунками, встановлення 52-х майданчиків вартуватиме близько 3-х млн гривень. А діти зможуть розважатися на них вже весною.

Найбільший список, у який увійшло 73 двори - це території, де дитячі майданчики є, але там пошкоджені окремі елементи - не вистачає каруселі чи гірки.

Поки обрахувати ці роботи складно.

Ще кілька проблемних дворів депутати виявили у ході роботи комісії. Тобто, тут мешканці із проханням встановити їм майданчик не зверталися.

Члени комісії наголошують: список не остаточний.

Мешканці міста ще можуть писати звернення у міську раду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень