У райцентрі на Рівненщині знайшли спосіб вирішення сміттєвої проблеми

Тож перебої з вивезенням сміття з селища обіцяють закінчитися

Фото Марини Горобець

Нагадаємо, що райцентр Гоща не має власного сміттєзвалища. Тож сміття тут вивозять аж у Корецький район, а це за понад 30 кілометрів. До того ж, роблять це сміттєвозом, якому 27 років і який часто ламається.

Але тепер селище матиме власне сміттєзвалище, оскільки Гощанська районна рада вирішила надати в оренду землю під його створення на території Симонівської сільради.

Розповідає селищний голова Гощі Микола Панчук:

Врешті, прийшло розуміння  і ми вже погодили із Симонівською сільською радою. І вже у нас практично є договір із Симоновим. Це поряд село. Це вже відстань скорочується в 4-5 разів. І вже надіюся, що ті проблеми знімуться, які у нас виникли.

За словами Микола Панчука, нині сміттєзвалище облаштовують, оскільки місцеві мешканці позасипали територію сміттям.

До речі, у Гощі вивезенням сміття займається комунальне підприємство «Агентство розвитку Гощі». Його створили рік тому. До цього вивезенням сміття займався підприємець. Але він відмовився це робити, коли села Бугрин та Бабин створили об’єднану територіальну громаду і заборонили вивозити сміття на їхню територію.

У той момент, коли Бугрин відмовився, я просив по сільських радах району, щоб дозволили возити сміття до них. Але вони не погодилися на це. Далі поїхав до міського голови Рівного Володимира Хомка. Там на певний період нам надали дозвіл на вивезення сміття на Рівненський сміттєзвалювальний полігон. Але враховуючи те, що нині є закон про роздільний збір сміття, нам вже й там відмовили. Тож місяць тому ми підписали угоду з Корцем. Зараз возимо у Корець, - поінформував Микола Панчук.

Що стосується сміттєвоза, то поки він у Гощі залишається тим самим стареньким.

Я пропонував депутатам селищної ради придбати відразу новий сміттєвоз. Вони відмовилися. Сказали, що це -  великі кошти. Там була ціна 700 тисяч гривень. Тож вирішили купувати старенький сміттєвоз. Так і зробили. А старенький зараз кожен тиждень «вилітає». Тільки гроші вкладаєш у його ремонт, - скаржиться селищний голова.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: Сміття
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень