У міській лікарні Рівного можуть закрити всі обласні відділення

Бо на їх утримання наступного року може не бути грошей

Про це говорили на засіданні бюджетної комісії міськради Рівного.

Як розповіла заступник начальника міського управління охорони здоров’я Вікторія Покоєвчук, нині у центральній міській лікарні Рівного

є шість обласних відділень: нейрохірургії, щелепно-лицевої хірургії, два інфекційних відділення, гепатологічне, артрології та ендоскопії. У них налічується 207 ліжок.

Утримують їх за кошти, які отримує міський бюджет від держави на медицину міста. Окрім того, важкі пацієнти з районів перед тим, як потрапити в обласні відділення, лікуються у палатах інтенсивної терапії міської лікарні, і їх теж першу добу тут лікують за кошт громади Рівного.

Втім, тепер у межах медичної реформи фінансування зміниться. Тобто міські медзаклади отримуватимуть фінансування лише на конкретних мешканців міста, які уклали декларації з медиками. А що робити з обласними відділеннями, у яких лікуються пацієнти з районів, і на які давати кошти, відповідно до медреформи, розпочнуть тільки з 2020 року, депутати не знали.

Секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук поінформував, що обласна влада відмовляється давати на утримання обласних відділень місту кошти. Тому запропонував:

Я би просив представників управління охорони здоров'я, можливо, все-таки зробити аналіз і, можливо, скоротити чи закрити ці відділення. Я розумію, що це - некомфортно. Розумію, що десь лікарі почнуть бути проти. Але ми вже не перший рік порушуємо цю проблему. І при форумванні бюджету завжди у неї тикаємося. Ми великі гроші даємо на ті цілі, які не є нашим зобов'язанням.

Начальник міського управління бюджету і фінансів Віктор Шульга пояснив, що фінансувати обласні заклади місто більше не зможе, бо це буде нецільовим використанням коштів. А заступник міського голови Сергій Васильчук запропонував у вересні зібратися на засідання комісії повторно і попросив, щоб до нього керівництво управління охорони здоров'я дало своє баченя вирішення проблеми.

До речі, Вікторія Покоєвчук згодом Радіо Трек пояснила, що у 2019 році нічого у фінансуванні медичної допомоги вторинного рівня не зміниться. Тобто, як і цього року, місто отримає з держбюджету медичну субвенцію на міських жителів. Але, вочевидь, за неї, як і досі, доведеться утримувати обласні відділення

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень