У майже половини ліфтів Рівного вийшов термін експлуатації. Який вихід?

Це питання порушили на засіданні бюджетної комісії міськради

Зробила це заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. Вона зауважила, що понад два десятки ліфтів міста не працюють. А це - проблема для літніх мешканців будинків, які вимушені підійматися на восьмий-дев’ятий поверхи пішки.

Нині за кошт міського бюджету мешканці будинків Рівного можуть відремонтувати ліфти, взявши участь у Муніципальній програмі сталого розвитку. Для цього з мешканців потрібно зібрати частину вартості ремонту ліфта. Але, щоб отримати бюджетне фінансування, потрібно подати заявку на початку року – до березня. А ліфти, буває, зупиняються після закінчення терміну подачі заявок. Тоді мешканці починають оббивати пороги влади. Щоб допомогти їм, депутати запропонували міському управлінню економіки внести зміни до Муніципальної програми сталого розвитку і створити резерв коштів для ремонту ліфтів.

Говорить депутат Микола Бляшин:

Давайте внесемо пропозицію від комісії. Хто в нас автор цієї програми - хай розробить зміни з метою врегулювання випадків, коли аварійні ліфти у будинку протягом року виявляються, яким чином вони бачать вирішення. Треба внести зміни у  програму, яку суму коштів залишити протягом року в резерві виключно для аварійних ліфтів.

За словами начальника міського управління житлово-комунального господарства Ярослава Сахнюка, у Рівному є 400 ліфтів, у яких закінчився термін експлуатації. Капітальний ремонт одного ліфта обходиться у близько 100 тисяч гривень. Втім, ще є понад десяток ліфтів аварійних, які не підлягають ремонту. Тож їх потрібно взагалі міняти на нові.

Депутати підсумували, що якщо ремонт одного ліфта – близько 100 тисяч, то на ремонт всіх треба десь 40 мільйонів гривень. А цього року на Муніципальну програму сталого розвитку було закладено у бюджет міста 49 мільйонів гривень. Втім, переважно мешканці будинків, які стали учасниками програми, витрачали кошти на утеплення будинків, а не на ліфти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: ЖКГліфт
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень