У книгарнях Рівненської облради продавали шкільний посібник з краденим малюнком

Тож власники зображення – автор і київське товариство з обмеженою відповідальністю «Видавничий дім «Освіта» - дійшли до Верховного Суду, щоб добитися справедливості

Оцю рудоволосу дівчинку вкрали в автора та у ТОВ «Видавничий дім «Освіта»

Причиною позову стала

зображена рудоволоса дівчинка на обкладинці альбому-посібника «Образотворче мистецтво 3 клас».

Поширювала цей посібник через комунальне підприємство Рівненської облради «Рівнекнига» редакція тернопільської газети «Підручники і посібники».

Через малюнок у посібнику судилися з серпня 2015 року. Адже відповідач - «Підручники і посібники» - не визнавав порушення авторських прав.

Розповідає патентний повірений України Юрій Трачук, який представляв інтереси позивчів у суді:

Міський суд задовольнив позов на той час про присудження 24 тисяч гривень компенсації на користь автора – фізичної особи.

 

І Апеляційний суд Рівненської області залишив це рішення в силі.

 

І ось воно потрапило до Верховного Суду і залишено без задоволення касаційну скаргу редакції журналу «Підручники і посібники».

За словами Юрія Трачука, заплатити компенсацію доведеться редакції «Підручники і посібники». А ось «Рівнекнизі»  просто заборонили продавати посібник з порушенням авторських прав. І підприємство відразу вилучило з продажу книгу і припинило співпрацю з редакцією "Підручники і посібники". 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень