У канадському парламенті працюватиме 10 українців

Там уже відомі остаточні результати федеральних виборів

За результатами федеральних виборів у Канаді, що відбулися в неділю, більшість у парламенті отримала Ліберальна партія на чолі з Джастіном Трюдо. 

Більш ніж 10 кандидатів-лібералів українського походження пройшли в парламент, серед яких Христя Фріланд, Борис Вжесневський, Юлія Джеровіч, Кайл Петерсон, Террі (Тарас) Дугіт та інші. Більшість з них балотувалися на виборчих округах у провінціях Онтаріо, Манітоба та Альберта, де кількість представників української діаспори найбільша.

Усього в парламенті Канади нараховується 338 місць. Деякі депутати від консерваторів і Нової демократичної партії, які постійно лобіювали інтереси України в парламенті, програли.

Серед них Тед Опіц, глава міжпарламентської групи Україна-Канада, який програв українцю за походженням Борису Вжесневський; Пеггі Неш, кандидат від Нової демократичної партії, яка є активним учасником української громади, і яка свого часу не пропустила жодного зібрання "канадського євромайдану".

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень