У Гарварді роздали Шнобелівську премію

Цього року кожен з лауреатів отримав «солідний» приз - чек на суму 10 трильйонів зімбабвійських доларів

В театрі Сандерс при Гарвардському університеті в США відбулася церемонія вручення уже 25-й щорічної Шнобелівської премії 2015 року, що присуджується за сумнівні наукові досягнення, «які спочатку викликають сміх, а потім змушують замислитися». 

Шнобелівська премія з хімії вручена за відкриття способу перетворювати зварені курячі яйця назад в сирі. Премія з фізики вручена американським ученим, які довели, що розмір ссавців ніяк не пов'язаний з часом їх сечовипускання. Премія з літератури присуджена фахівцям, які довели, що як мінімум в десяти різних мовах, які не перебувають між собою в мовному спорідненні, вигук «а?» використовується для того, щоб перепитати співрозмовника.

Премію з економіки присудили керівництву поліції Бангкока, яке запропонувало виплачувати поліцейським премію за відмову від хабара. Шнобелівською премією з медицини в 2015 році вирішили нагородити авторів чотирьох досліджень, так чи інакше пов'язаних зі шкодою і користю поцілунків.

Володарями премії з математики стали дослідники, які підрахували, що марокканський султан Ісмаїл міг займатися сексом щодня протягом 32 років для того, щоб зачати 888 дітей. А вчені із США і Чилі отримали Шнобеля з біології за вагоме відкриття, з'ясувавши, що якщо курці приробити протез хвоста, вона буде ходити як динозавр.

Шнобелівську премію в категорії «медична діагностика» вручили за відкриття того, що посилення болю в животі при переїзді через лежачого поліцейського свідчить про наявність гострого апендициту. І нарешті, Шнобелівську премію в номіаціі "Психологія і ентомологія" отримали дослідники, які дізналися, укуси яких комах найболючіші і які  частини тіла людини найбільш сприйнятливі до таких укусів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень