У «Батьківщині» мораторій на підвищення тарифів назвали єдиною дієвою формою тиску на уряд

Депутати Рівненської міської ради не підтримали впровадження мораторію на підвищення комунальних тарифів у Рівному. Голосуванню передувала суперечка. Зі звинуваченнями у популізмі ініціаторів його ухвалення. Відтак фракції «Свобода» та «Батьківщина» у Рівненській міській раді залишили сесійну залу. Саме ці фракції і вимагали введення мораторію. Натомість Рівнерада буде проводити аудит тарифів. Зокрема, буде створена тимчасова контрольна комісія з представників всіх фракції.

Втім, на думку голови фракції «Батьківщина» Рівнеради Галини Кульчинської, робота цієї комісії без введення мораторію ефективною не буде. І саме мораторій на підвищення тарифів назвала єдиною дієвою формую тиску на уряд:

– Створення цієї комісії без першого пункту, без встановлення мораторію, нікому не цікаве. Тому що комісія може створюватися довго, дуже довго працювати, може закінчити свою роботу не зрозуміло як.

 

Дуже важливим є встановлення мораторію. Уряд повинен почути великі міста, менші міста України про те, що вони не можуть платити ці тарифи.

 

І, можливо, це на сьогодні є єдина форма дієвого тиску на уряд. Якби всі міста України прийняли таке рішення, мені здається, з мертвого місця справа зрушилась би.

Як відомо, депутати Київської міської ради, міськради Дніпра, а також Дубенська міська рада та Рівненська районна рада наклали мораторій на підвищення тарифів на послуги житлово-комунальної сфери, які набули чинності 1 липня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень