У багатоповерхівках Рівного хочуть відновити протипожежні системи

Йдеться про Муніципальну програму, яку мають втілити вже наступного року

Начальник Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області Віктор Бабак каже, що Муніципальну програму сталого розвитку мають розглянути на найближчій сесії міської ради. Він розповів, як саме має працювати протипожежна система:

Якщо виникає пожежа - пожежні сповіщувачі, які влаштовані на поверхах, спрацьовують і сигнал від встановленої сигналізації вмикає примусову витяжну вентиляцію – димовидалення. Тоді відкриваються клапани на покрівлі і вмикаються насоси, які дають необхідний напір для видалення диму. 

За словами Віктора Бабака, такі системи встановлені майже у кожній багатоповерхівці Рівного, але вони застаріли. Саме тому їх потрібно відновити. Проте, начальник міськрайонного управління ДСНС зауважив, що якщо громада не захоче долучатись та щось робити, ніхто за цю програму не візьметься:

Справа у програмі співфінансування. Тобто на ремонт дахів та утеплення планується фінансування 60% на 40% ( 60-місто, 40- громада). А на ремонт ліфтів та відновлення систем безпеки у будинках за цією програму 80% на 20% (80 – місто, 20- громада).

Віктор Бабак зізнається, що відновлення протипожежних систем необхідне, бо місто розбудовується, а кількість пожежних ДЕПО лишається такою ж.

Крім того, у Рівному активно споруджують будинки вище 9 поверхів, а от найвища автодрабина, якою користуються пожежники, має висоту лише 30 метрів. До того ж, її експлуатують аж з 1992 року. Нині вартість такої драбини близько 1 мільйона євро.  Віктор Бабак каже, що сума не підйомна, проте якщо з міського та обласного бюджетів виділять по 3 мільйона гривень, як заплановано, то є вірогідність покупки нової, такої ж висоти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень