У військовій частині на Одещині помер військовозобов’язаний: Повідомили деталі розслідування

Йому було 29 років

Торік влітку у військовій частині на Одещині помер Борис Глушак. Попередньо відомо, що чоловік не був придатний для мобілізації за станом здоров'я, однак йому все-таки вручили повістку. Тоді медики затвердили, що він може служити. Коли чоловік це почув, він перехвилювався та помер.

Що відомо про цю справу

Загиблому Борисові було 29 років. Чоловік працював на ринку, а низку діагнозів він мав ще з дитинства. Попередньо, він помер внаслідок серцевого нападу після отримання повістки. У нього стався приступ епілепсії через хвилювання.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону заявила про перевірку законності мобілізації Глушака, а також розслідувала «надання медичної допомоги».

Зокрема, було розпочато кримінальне провадження щодо можливого недбалого ставлення до військової служби службових осіб Березівського ТЦК та СП Одеської області.

Реакція Уповноваженого Верховної Ради з прав людини 

Омбудсман Дмитро Лубінець прокоментував смерть мобілізованого, який помер після прибуття до військової частини. Він взяв справу під особистий контроль. Дмитро Лубінець розповів, що за його запитом спеціалізована прокуратура у сфері оборони взяла на контроль, а також забезпечила проведення заходів нагляду, спрямованих на ефективне досудове розслідування кримінальних проваджень за фактом смерті вказаної особи.

Мовиться про неналежний медичний огляд військовозобов’язаного. Крім того, Лубінець зауважив на невжитті службовими особами військової частини своєчасних та необхідних заходів медичної допомоги.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини також звернувся до органів військового командування задля недопущення надалі вчинення таких правопорушень.

Джерело: 24tv

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень