У Верховній Раді визнали, що через мобілізацію чоловіки бояться влаштовуватися на роботу 

Сьогодні у центрах зайнятості зареєстровано усього 20% безробітних 

Новий закон про мобілізацію не спрямований на перехід працівників у тінь. Але зв'язок між цим виключати не варто. 

Люди не хочуть офіційно працевлаштовуватися. По одній простій причині. Вони знають, що офіційне працевлаштування військовозобов'язаних — це зразу облік. І це перша причина переходу економіки в тінь.

 

За нашими даними, приблизно 1,5 мільйона людей за останні півтора року просто звільнилися з офіційного ринку праці, - каже голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. 

Загалом ще з 1994 року в Україні не можна офіційно працевлаштуватися без військового квитка. На думку Гетманцева, куди більший дефіцит кадрів виникає через міграцію. Бізнесу навіть попри великі зарплати вкрай складно знайти працівників. 

Спробуйте знайти їх у Києві, Дніпрі чи Львові. Бухгалтера спробуйте знайти. Навіть екскаваторника. Бізнес каже, що не може знайти екскаваторника, пропонуючи зарплату у 4 тис. доларів. Навіть айтішників вже складно знайти, - зазначив нардеп.

Раніше, Конфедерація роботодавців України повідомляла, що лише за останні півтора року через вимогу стати на військовий облік у нашій країні звільнилися 1,5 млн осіб.

Джерело: finance.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень