У селі на Рівненщині тепер працює столична лікарка-педіатр (ФОТО/ВІДЕО)

Жінка рада ходити на роботу, а пацієнти щасливі, що натрапили саме на такого фахівця

Педіатр із Києва нещодавно почала працювати у сільській амбулаторії на Рівненщині. До війни вона вела прийом у поліклініці Дарницького району столиці. Однак через обстріли виїхала і стала до роботи в тилу — у селі Варковичі Дубенського району.

Педіатр Ольга Щука — корінна киянка. Столицю із сином полишила, коли почалися інтенсивні обстріли. Каже, приїхали у село до знайомих і тут знайшла собі роботу.

— Прийшла в селищну раду реєструватися. Сказала, що хотіла працювати, бо сидіти вдома та гортати інтернет, читати, що там робиться — досить важко. Я не звикла не працювати! - розповідає лікарка.

В амбулаторії якраз було місце лікаря, тож нині Ольга Іванівна має власний кабінет і щодня проводить огляди й робить щеплення.

Пацієнтів чимало, бо майже всі переселенці (а це - 200 осіб) мають дітей.

Наприклад, на огляд киянка Вікторія прийшла із пів річною Каріною. Дуже зраділа, що в сільській амбулаторії прийом веде столичний фахівець.

— Для нас - просто спасіння. Ми з Києва приїхали, дитина маленька, потрібно робити щеплення та огляд постійно. Це просто дуже добре! Задоволені! - каже переселенка Вікторія Зубенко.

Зауважимо, що загалом на Рівненщині вже працевлаштувалися 23 лікарі — зараз це найбільш затребувані фахівці. Далі йдуть водії та вчителі.

У Рівненській області для переселенців створено 350 вакансій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень