У Рівному з'явилися кавуни: скільки коштують і як обирати найкращі (ФОТО)

Корисні поради

На рівненських ринках та у супермаркетах нарешті з’явилися перші кавуни.

На початку сезону ціни на них досить високі. За кілограм смугастої ягоди потрібно віддати від 15,99 до 18 грн/кг. Дині дорожчі.

Нині вони коштують орієнтовно 23 грн/кг.

У ранніх кавунах може бути більше нітратів, ніж у тих, які продають у середині серпня, коли настає їхній сезон, однак нині ці ягоди також активно купують.

Як правильно обирати кавун, аби він був смачним і не водянистим?

  • Треба уважно дивитися на шкірку. Наявність на ній однієї білої або жовтої плями вказує на те, що кавун самостійно визрів на сонці. Тому є найбільш безпечним.

Якщо ж виявляється дві або більше таких плям, краще такий кавун не купувати. Це означає, що його спеціально переміщали й могли додавати більше добрив, які пришвидшують ріст плоду.

  • Колір стиглої ягоди має бути максимально контрастним, шкірка твердою та блискучою, а хвостик сухим. Щоб вибрати стиглий кавун, постукайте по ньому. Звук має бути дзвінким.
  • Не варто купувати кавуни, які продають вздовж автодоріг, адже ягоди за декілька годин вбирають в себе важкі метали та інші токсичні речовини, повідомляє ТСН.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень