У пологовому будинку Рівного – оновлення: з бюджету виділили 55 млн грн (ФОТО)

На модернізацію відділень кошти виділили з бюджету міста

У модернізованих відділеннях Пологового будинку Рівного встановили новітню апаратуру, цілодобове відеоспостереження за новонародженими та створили 5 палат для сумісного перебування дітей та матерів.

У вівторок, 2 березня, у Пологовому будинку Рівненської міської ради відбулося відкриття оновленого відділення інтенсивної терапії новонароджених, відділення новонароджених та постінтенсивного догляду.

Загалом на потреби пологового будинку виділили 55 мільйонів гривень з міського бюджету.

Частину цих коштів виокремили саме на оновлення відділень. Тут провели ремонт і перепланування приміщень, замінили усю матеріально-технічну базу, закупили нові меблі, створили спа-зону для немовлят. 

Загальна вартість ремонтних робіт – 3 783 248 грн. У відділеннях провели реконструкцію системи киснепостачання – 1 010 547 грн.

 

Для забезпечення цілодобового нагляду за станом здоров’я немовлят у палатах сумісного перебування, ізоляторі та реанімаційній залі відділення, встановлені камери спостереження – 106 034 грн.

У чому важливість модернізації цих відділень?

При народженні дитини бувають екстремальні ситуації. Орієнтовно 10% від новонароджених потребують реанімаційної допомоги. Частина з них (до 1%) потрапляє саме у відділення інтенсивної терапії, де їм надають серйозну реанімаційну допомогу (дихальну підтримку, фототерапію, інфузійну терапію, підтримку життєвих сил дитини).

- Саме для цих функцій і було оновлене дане відділення. Вкладено значні кошти для закупівлі новітньої апаратури, щоб діти могли отримувати допомогу на світовому рівні, - прокоментувала завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Наталія Бойко.

Одночасно відділення зможе надавати допомогу відразу 9-ом маленьким пацієнтам. Великої уваги потребують саме недоношені діти. Чим менший термін гестації, чим менша вага дитини, тим більше необхідно допомоги.

- Ставилося за мету зробити відділення на найсучаснішому рівні, Щоб всі апарати відповідали міжнародним стандартам, - додала Наталія Бойко.

Після реанімації, коли у новонароджених стан відносно стабілізований, але вони ще мають дихальну, кисневу підтримку або інфузійну терапію, їх переводять у відділення постінтенсивного догляду за новонародженими. 

Тут вони можуть знаходитися зі своїми матерями. Було створено 5 палат саме для сумісного перебування дітей та матерів.

- Мама у цьому відділенні може брати активну участь у виходжуванні дитини. Особливо це важливо для глибоко недоношених діток, у яких період перебування у пологовому може становити понад місяць.

 

Дуже важливо залучати маму до цього процесу, - розповіла завідувачка відділення новонароджених та постінтенсивного догляду Анна Кочмарська. 

У палатах сумісного перебування немає медперсоналу, аби матерям було максимально комфортно і вони відчували себе як у дома. Замість цього всі палати облаштовані відеокамерами, які направлені суто на дитину. Медична сестра завдяки цьому має змогу цілодобово спостерігати за немовлям і при потребі надає необхідну допомогу. 

- Такого у Рівному немає. Це все створює атмосферу дому. Ми спостерігаємо за дитиною, але не заважаємо їй рости та розвиватися, - додала Анна Кочмарська. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень