У бюджетному комітеті пропонують збільшити податки з людей, які отримають зарплату

І назвали суму, яку вважає розкішною зарплатою

Податки на розкіш та збільшений військовий збір допоможуть поповнити бюджет. Це крок необхідний для того аби фінансово забезпечити потреби у додатковій мобілізації, а йдеться про 300 млрд грн. Це кошти які необхідні на харчування, форму, зброю та підготовку військовозобов’язаних до бойових дій.

Лише на забезпечення військових без військової техніки потрібно понад 300 млрд грн додаткових видатків. І, на жаль, наразі цього ресурсу в нашому бюджеті немає, тому що всі наші доходи, внутрішні доходи, податки, митниця, розміщення облігацій внутрішньої державної позики, доходи від приватизації тощо, ми спрямовуємо на потреби оборони у повному обсязі. Лише ті податкові надходження, які заходять до місцевих бюджетів, не спрямовуються на потреби оборони, – каже голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

Тож наразі обговорюють усі можливі варіанти щодо збільшення надходжень.

Тут можемо говорити про переспрямування коштів з місцевих бюджетів до державного. Ми можемо говорити про підвищення податків. Ви знаєте, що два бюджетоутворювальні податки, які є найбільшими джерелами доходу держбюджету, це ПДВ як імпортне, так і на вироблені всередині країни товари, та податки на доходи фізичних осіб, які містять військовий збір. Всі ці податки та один збір є фактично податками, які платять українці, споживачі товарів і працівники підприємств, – сказала нардепка.

Голова комітету пропонує впровадити прогресивні ставки, тобто якщо людина заробляє найменше, вона не повинна платити більше навіть зараз, на відмінну від тих, хто отримує 20 тис. грн доходу і більше.

Якщо це новий айфон, який 60-70 тис. грн, то він може оподатковуватись додатковим митом. Якщо ви заробляєте від 20 тис. грн, наприклад, то ви могли б платити військовий збір не 1,5%, а 3%. І це б допомагало утримувати наше військо, – наголосила Підласа.

Ще один варіант наповнити казну – впровадити податки на розкіш. Адже попри воєнний стан і непросту економічну ситуацію, є люди які купують дорогу техніку й автомобілі.

Джерело: Главком

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень