Тютюнова галузь продовжує бути одним із стабільних джерел поповнення бюджету держави

Незважаючи на падіння обсягу ринку цигарок в Україні з 82,9 млрд штук у 2012 році до 70,2 млрд штук у 2015 році, учасники тютюнового ринку є одними із найбільших платників податків до бюджету України, повідомляє ДФС у своєму виданні «Рейтинг. Вісник». У списку ТОП100 найбільших платників податків до зведеного бюджету України станом на 1 квітня 2016 року, виробники тютюнової продукції «Філіп Морріс Україна», «В.А.Т.-Прилуки», JTI, «Імперіал Табакко Україна» та дистрибутор TEDIS Ukraine посідають 3, 4, 7, 14 та 32 місця відповідно. 

Як відзначає офіційне видання ДФС, тютюнову галузь уже декілька років позаочі називають одним з найефективніших резервів наповнен­ня державної скарбниці. Лідери галузевого рейтингу стабільно посідають високі позиції і у загальному рейтингу найбільших платників країни. За даними видання «Рейтинг. Вісник», ринок тютюнових виробів в Україні є одним з найдинамічніших і висококонкурентних та одночасно одним з найбільш зарегульованих. Як відомо, останнім часом держава декілька разів на рік піднімала ставки акцизів. Тільки від акцизних надходжень тютюнового ринку за 2015 рік держбюджет отримав 22,2 млрд гривень, повідомляє Український центр контролю над тютюном. Для порівняння, сотня найбільших компаній України сукупно перерахувала 53,8 млрд гривень до зведеного бюджету в І кварталі цього року, підрахували у ДФС.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень