«Тисків з боку влади не було, не є і не буде», - Богатирчук-Кривко про переходи вірян на Рівненщині

«Природній процес»

Нині на Рівненщині триває перехід парафій з УПЦ Московського патріархату до ПЦУ. Станом на сьогодні перейшло вже півтора десятка релігійних громад в області.

Утім подекуди віряни Московського патріархату протестують проти цього процесу. Аргументують це тим, що держава втрутилася в справи церкви, хоча згідно з Конституцією, робити цього не може.

Тим паче, що реєстрацією громад займатимуться органи місцевого самоврядування.

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко під час духовного ранку в облдержадміністрації пояснила духівництву, що ніхто з влади на вірян не тисне.

Рівненська ОДА виконуватиме лише технічну підтримку переходу, говорить Богатирчук-Кривко:

Ніяких тисків з боку влади не було, не є і не буде. Адже кожна громада має визначитись сама – переходити їх в ПЦУ чи залишатися і перейменовуватися в РПЦ. Так, процес іде.

 

Зміни підпорядкування. Але це процес природній. А наше завдання облдержадміністрації – технічна реєстрація та розгляд тих заяв і статутів, які будуть подаватися на розгляд ОДА.

Наразі процес переходу релігійних громад перебуває на етапі голосування серед вірян.

Виконавча влада області чекає на відповідні підзаконні акти від керівництва держави. Іншими словами, коли в Києві розроблять механізм переходу. Лише тоді в області почнуть реєструвати нові громади ПЦУ.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень