Тварин, які ледь не загинули у зоопарку на Дубровиччині, передадуть до Івано-Франківської області

Зараз вони – у рівненському зоопарку

Тварини, яких у важкому стані забрали з пересувного зоопарку на Дубровиччині, зараз перебувають у Рівному. Під свою опіку зоопарк взяв кількох тварин, яким вдалося вижити, а це: рись, одна руда та дві чорно-бурі лисиці, песець та вовк.

Мешкали у пересувному зоопарку й ведмеді, зараз вони перебувають у Луцьку.

За словами директора Рівненського зоопарку Олега Павлюка, усі тварини виснажені, найгірший стан у рисі. Звір лише п’є воду та відмовляється від їжі, його життя – під загрозою. Також Олег Павлюк зазначив, що тварини у Рівненському зоопарку перебувають тимчасово, вони зараз на карантині й до кінця березня їх планують передати у Центр реабілітації диких тварин міста Галич Івано-Франківської області.

- Ми не маємо в планах їх залишати в себе. У нас немає ні можливості їх утримання, вони не вписуються в нашу модель розвитку зоопарку. Тому протягом цього терміну вони в нас будуть на реабілітації, на відгодовуванні, а потім ми починаємо пропонувати колегам з інших зоопарків. Думаю, що їх все ж таки вилучать і що назад тому горевласнику не повернуть.

Зауважимо також, що працівники зоопарку намагаються власними силами допомагати тваринам, що опинилися у скрутному становищі. Зокрема, влітку рятували лелек, які вибивалися з гнізда і травмувалися, бо не змогли полетіти. Також протягом зими допомагали усім лебедям, які залишилися на водоймах. А нещодавно активісти передали до рівненського зоопарку ще одного вовка з Дубровиці, який разом з іншими тваринами тимчасово перебуває на реабілітації. 

Нагадаємо, власник пересувного зоопарку на Рівненщині залишив тварин напризволяще. Деякі звірі через голод загинули.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень