Смертельна небезпека на курортах Туреччини: в зоні ризику - діти

Все через привабливі кущі, якими обсаджують готелі

На курортах Туреччини існує одна смертельна небезпека, що має дуже привабливий вигляд.

Йдеться про кущі з ніжними білими або рожевими квітами.

Ними прикрашають території більшості готелів. Але не варто фотографуватися в цих чагарниках, і, тим паче рвати квіти на букет.

Ця прекрасна рослина називається Олеандр. І вона - вкрай отруйна.

- Усі частини рослини – квіти, листя, деревина – містять молочний білий дуже отруйний сік. У цьому соку міститься олеандрин, який є токсичним серцевим глікозидом, – пояснили експерти.

Рослина виглядає невинно і привабливо
Рослина виглядає невинно і привабливо

Сік олеандру при потраплянні всередину викликає сильні коліки, блювоту та діарею, а потім призводить до серйозних проблем у діяльності серця та центральної нервової системи.

 - Серцеві глікозиди, що містяться в ньому, можуть викликати зупинку серця. Попадання соку олеандра у вічі може викликати сліпоту. Навіть аромат квітів може стати причиною виникнення головного болю. Навіть один листочок квітки небезпечний – може стати причиною найсильнішого отруєння і навіть призвести до смерті, – зазначають експерти.

Не такий фатальний, але теж неприємний наслідок — алергічна реакція. Вона може спіткати дитину, що зірве квіточку олеандра або зламає гілочку.

Не можна навіть палити сухі гілки олеандра – дим від нього отруйний, тому їжа, приготована на такому багатті, стане небезпечною для здоров’я.

Обов’язково розкажіть про нього дітям. Стежте, щоб малюки не торкались цих кущів. Якщо дитина випадково проковтне листя або квіти олеандра, ніхто не зрозуміє, чому в маляти болить живіт, але наслідки можуть бути жахливими.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень