Туреччина збила російський Су-24. Путін: «Це матиме трагічні наслідки»

Турчинова запитують «Чому ж не діяли в Криму?»

Сьогодні вранці над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. Спочатку російське військове відомство не знало точної причини загибелі літака. Наголошувалося, що Су-24 не порушував повітряний простір Туреччини. Припускалося, що літак був збитий у результаті  обстрілу з землі.

Однак пізніше стало відомо, що російський літак збив турецький винищувач F-16, після того як російський Су-24 не реагував на попередження.

Історія отримала розвиток під час зустрічі в Сочі між Путіним та Королем Іорданії Абдаллою ІІ. Відповідаючи на співчуття Іорданського короля Путін заявив, що російський літак був збитий ракетою "повітря - повітря" турецьким винищувачем F-16 і зауважив, що це матиме «трагічні наслідки для російсько-турецьких взаємин».

Америка підтримала позицію Туреччини. Телевізійний канал Fox News подає заяву представника військового відомства США, який говорить, що за даними супутникового спостереження російський Су-24 перетнув повітряний простір Туреччини приблизно на "пів милі" і був збитий тепловими ракетами, запущеними із двох літаків F-16.

Тим часом секретар РНБО Олександр Турчинов заявив сьогодні у Києві, що наші військові діятимуть аналогічно турецьким у разі порушення повітряного простору України: «Сили турецьких ВПС і ППО діяли професійно і так, як повинні діяти відповідні підрозділи в будь-якій цивілізованій країни, коли її суверенний простір порушують військові літаки іншої держави».

У соціальних мережах така заява Турчинова викликала жваві обговорення. Йому,зокрема, нагадали, як російські гвинтокрили безперешкодно порошували український повітряний простір під час захоплення Криму.


"Турчинов, чому ж не жахнув?"

Нагадаємо, на момент захоплення Криму Олександр Турчинов виконував обов'язки Верховного головнокомандуючого України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень