Рівненщина - третя у боротьбі з туберкульозом

Натомість, Україна загалом - на першому місці за захворюваністю в Європі

Проблема із туберкульозом вже 20 років панує в Україні. Наша держава за кількістю хворих - на першому місці в Європі. Найбільшою проблемою є мультирезистентна форма сухот, тобто та, яка важко піддається лікуванню. У таких випадках для лікування прописують від семи до дев`яти видів антибіотиків, не кожен організм може витримати таке навантаження. А найбільш розповсюджена форма передачі інфекції, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, – внутрішньо-лікарняна.

Разом з тим, за 9 місяців на Рівненщині виявлено 42 випадки сухот. А от світові показники діагностування в десятки разів вищі. Медики кажуть, що одна з проблем – занедбані форми туберкульозу, тобто наявність хвороби пропускають сімейні лікарі. Тож, на загальнодержавному рівні Міністерство охорони здоров’я розробило стратегію до 2020 року, розповідає заступник головного лікаря з лікувальної роботи Обласного протитуберкульозного диспансеру Микола Ординський:

 

- Із 2015 до 2020 року необхідно досягти наступних цілей, адаптованих до глобальної стратегії «Покласти край туберкульозу»: зниження захворювання на 25%, смертності на 35%, і показник ефективного лікування хворих (мультирезистентного туберкульозу) на рівні не нижче 75%, тобто, в нас вже стратегія є, є завдання кожного року знижувати на 1% і захворюваність, і смертність.

 

Між тим, медики налаштовані оптимістично, сподіваються, що їм вдасться досягти поставлених цілей. За ефективністю лікування туберкульозу минулого року Рівненщина посіла 3 місце в Україні. Кажуть, є резерви для лікування і мультирезистентних форм, переформатувавши Страшівську, Рівненську та Острожецьку тублікарні в хоспіси. Разом з тим, за словами Миколи Ординського, проблем з необхідними ліками у медзакладх не виникає, адже усі тублікарні забезпечені медикаментами в повному обсязі.

 

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень