Цукор на зиму краще купувати в листопаді

Експерти розповіли, які продукти найближчим часом подорожчають, а які вже досягли свого цінового максимуму

Від листопада цього року і до 30 червня 2016 уряд України скасував державне регулювання цін. Таким чином, уряд не буде підтримувати ціни на вершкове масло, сухе молоко, кукурудзу і ячмінь.

За словами аналітика інформкомпанії "ПроАгро" Ярослава Левицького, вершкового масла в надлишку, ціни на нього зараз ринкові, як і на сухе молоко, тому навряд чи зміняться, як і вартість гречки, - вони і так високі. Дефіциту цих продуктів не очікується.

Через зменшення поголів'я худоби відчутно подорожчає яловичина та свинина, а також сири. Втім, цей процес розпочався ще у лютому цього року.  

Український клуб аграрного бізнесу прогнозує скорочення виробництва цукру на 38-43% , але з урахуванням перехідних залишків дефіциту продукту не буде. Зараз ваговий цукор у торгових мережах подорожчав на 6% або до 12 грн./кг (фасований на 1-1,5 грн. більше). Фахівці стверджують, що оптимальна ціна на цукор встановиться у листопаді. Тоді ж і ціна зменшиться на кілька гривнеь, а можливо буде і менше 10 грн./кг. 

Щодо цін на картоплю, нині вони мають тенденцію до зниження, адже на ринок вийшли великі виробники. Хоча загалом ціна картоплі може бути більшою, ніж минулого року, адже сама картопля через посушливе літо дрібна, а у зв'язку з подорожчанням долара виробники економили на добривах і засобах захисту. 

Зростає в ціні і цибуля - в опті невелика по 4 грн./кг, велика - по 5 грн. До кінця місяця ймовірно підніметься до 6-7 грн. Через збільшення пропозиції оптимальна ціна нині на моркву і буряк - 3-4 грн./кг.

Експерти радять зараз робити запаси усього перерахованого вище, якщо є де зберігати.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень