Ціни на пальне зростатимуть і далі? За що стояли авто на Київській у Рівному

З 9 до 10 ранку тривала акція протесту

Сьогодні зранку у Рівному та Вараші зупинилися кілька сотень автомобілів. Так водії протестували проти зростання цін на пальне. Його вартість останнім часом підскочила на 4-5 гривень.

Акцію організувала громадська організація «АвтоЄвроСила». Учасники організації фотографувалися на фоні АЗС, які вказували ціни на пальне А-95 до 35.49 грн.

Протест відбувся по всій Україні.

У Рівному від Свято-Покровського собору до 12 школи по обидва боки вулиці зупинилися близько сотні автомобілей, говорить керівник «АвтоЄвроСила Рівне» Руслан Левчик:

Більше 150 машин взяли участь в акції, і людей десь 200. Це була тільки попереджувальна акція. Якщо ми не побачимо подальших дій влади, тобто зниження ціни на паливо, то будуть більш радикальні дії. Які ми сплануємо пізніше, аби взяти участь усією Україною.

 

Керівник відділення антимонопольного комітету у Рівному Віктор Боленчук говорить, що шукати змову мереж АЗС в піднятті ціни на пальне поки що підстав немає:

Нині немає підстав виставляти якісь претензії до операторів ринку. Подивимося, що буде в жовтні, якщо комітет знайде підстави відкрити нову справу, то буде розслідування, рішення та штрафи.

Чиновник говорить, що оператори ринку пояснюють зростання цін на пальне зростанням вартості нафти на світовому ринку. Нині вона коштує 80 доларів за барель.

У жовтні очікується зростання до 85 дол. Відповідно, ціни на пальне почнуть зростати теж.

Утім, Віктор Боденчук зауважує, що при падінні ціни на нафту, ціни на пальне лишаються тими ж.

Нагадаємо, що торік стрімко зросли ціни на скраплений газ. У цьому році антимонопольний комітет довів змову АЗС у суді. Операторів ринку оштрафували разом на 40 мільйонів гривень.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень