Ціну на проїзд із Рівного до Новоукраїнки підніматимуть щомісяця на одну гривню

Про це сьогодні із владою домовились пенсіонери, які пікетували Рівненську ОДА та блокували рух маршруток на автостанції. Нагадаємо, ця ситуація виникла внаслідок того, що відсьогодні перевізник підвищив ціну за проїзд майже утричі. До цього часу проїзд коштував три гривні, а відсьогодні вісім. Це є наслідком того, що держава заборгувала перевізнику 200 000 гривень відшкодування пільгового проїзду за минулий рік і ще близько 50 000 – за перші три місяці 2016-го. Так, поспілкувавшись із владою, пенсіонери домовились, що тариф у квітні зросте тільки до чотирьох гривень, проте, якщо питання із компенсацією коштів перевізнику в облдержадміністрації не вирішать, то вже в травні проїзд коштуватиме п’ять гривень. Говорить керівник ГО «Союз перевізників України», Валентин Демчук:

– Перевізник змушений був піти на такий крок тому, що ні держава, ні місцевий бюджет коштів на компенсацію пільгових перевезень не передбачив. Там взагалі критична ситуація: 90% їздять пенсіонери, які по сьогоднішньому законодавству мають право на пільги. Перевізник, крім того, що є заборгованість за минулий рік, починаючи з цього року три місяці терпів, і дійшло до того, що потрібно щось змінювати. Оскільки автобуси потрібно ремонтувати, заправляти. Тих коштів, які отримує перевізник з перевезень, на це не вистачає.

Тож уже 27-го квітня чиновники та пенсіонери зустрінуться знову, аби до кінця владнати проблему із підвищенням ціни на проїзд із Рівного до садових ділянок в Новоукраїнці.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень