Ціну на газ для населення знижено. Офіційно

Пільговий тариф діятиме до завершення опалювального сезону

Уряд встановив верхню межу ціни газу для усіх постачальників - 6,99 гривні за кубічний метр.

За дорученням президента України уряд ухвалив рішення, згідно з яким встановлено граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Вище, ніж 6,99 грн за куб, постачальники газу не зможуть підвищувати ціну, - заявив прем’єр Денис Шмигаль. 

Така ціна діятиме з 1 лютого і до завершення опалювального сезону або до завершення карантину. Це рішення дасть змогу знизити ціну на газ для українців в середньому на 30%.

Встановлена урядом ціна нижче на 1,5 грн за куб від тієї, яка була у 2018-2019 роках. У зимові місяці тих років платіжки в середньому становили 2,5-3 тисячі гривень, або 75% від тодішньої мінімальної зарплати. Встановлена нами ціна (6,99 грн/куб) означає, що у разі такого ж споживання середня платіжка буде приблизно на 500 грн менше і становитиме приблизно 40% від мінімальної зарплати, - додав Шмигаль.

За повідомленням Рівненської ОДА  в найближчих перспективах врегулювання тарифу на розподіл газу. Найближчим часом НКРЕКП має встановити граничну межу не вище ніж 1,79 гривні за кубометр.

Охочі й надалі матимуть можливість вільно обрати постачальника газу. Це можна зробити дистанційно навіть у кабінеті споживача газу або у додатку «Приват-24».

Крім того, для людей діятиме ціна за електрику 1,68 гривні. Для тих, хто використовує електричне опалення, Уряд передбачить спеціальний механізм субсидій.

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень