Центр Рівного може заповнитися їдким димом

Зокрема, такий ризик є через встановлення нової котельні в Рівненському науково-дослідному та проектному інституті землеустрою

Інститут хоче відключитися від централізованого опалення та розпочати користуватися котельнею для твердих видів палива.

Але оскільки установа розташована на вулиці Симона Петлюри, 37, тобто фактично в центрі міста, депутати запротестували проти такої можливості. Адже використання альтернативних видів палива дає великий викид диму в атмосферу.

Як пояснив представник підприємства, нині котельня вже збудована, документація підготовлена. До того ж, підприємство не планує відключатися від центрального опалення, а лише зробить додаткове джерело тепла, в разі якщо вони не зможуть оплачувати комунальні послуги.

Втім, депутати ухвалили рішення все ж переконатися в законності побудови такої котельні, говорить голова бюджетної комісії Рівнеради Олег Карпяк:

Вони вже виготовили проект, вони там щось набудували, тому логічно не так огульно все робити, а дійсно подивитися проект, хто як зробив, що там заплановано, чи відповідає воно дійсно тим заявкам, що є. І на черговій комісії в четвер через тиждень ми розглянемо цей проект рішення

До слова, за дозволом на вивчення впливу на середовище до комісії звернувся і Олексій Муляренко. Адже схожа котельня має запрацювати також і на його виробництві дверей, що розташоване на вулиці Соборній, 370Б.

Нагадаємо, перейти на альтернативне опалення хоче і один з рівненських басейнів. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень