«Це загальна практика в державі, бюджет так затверджується і виконком», - Хомко про порушення закону

Міський голова Рівного прокоментував подання проти нього позову до суду через порушення закону у формуванні нового виконкому

Нагадаємо, на початку тижня депутати трьох фракцій міської ради (Громадського контролю, УКРОПу та Радикальної партії Олега Ляшка) заявили, що під час формування та утворення виконкому було допущено порушення норм законодавства, в тому числі, процедуру обговорення та опублікування. Також до складу виконкому увійшли лише двоє заступників міського голови, хоча за законом мали б всі четверо. Тож, вимагають скасування рішення ради та Володимира Хомка. На такі заяви міський голова відповів, що визначення складу виконкому - це виключно його прерогатива, а недотримання термінів щодо опублікування та обговорення  було вимогою часу:

 

 

- Це загальна практика в державі, бюджет так затверджується і виконком. Тому, що місто не може чекати 20 днів (це термін для оприлюднення і обговорення рішення), а ще треба домовитися і так далі... Місто стільки не може жити без виконкому. От згідно з нормативними документами, я подаю виконком, міський голова.  Якщо моя пропозиція не буде підтримана більшістю, лише після цього дають свої пропозиції депутати. Тому, я провів консультації, бо це моя прерогатива, узгодив з більшістю фракцій, і подав свою версію виконкому, що і було підтримано. Те, що подали до суду – це дуже добре, бо ми ж демократична країна. В суді зведемо стосунки.

До слова, перше засідання у цій справі у Рівненському міському суді відбудеться 24 лютого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень