Трохи про законність проживання у гаражних кооперативах Рівного

Та про їх кількість

Раніше ми писали про те, що

Рівняни сім’ями живуть у гаражах задля економії? (ФОТО)

Для початку ми поцікавились скільки гаражних кооперативів є в Рівному.

Заступник начальника міського управління земельних відносин Іван Очередько розповів таке:

- Маємо данні довідки за 1997 рік, і там, здається нічого не змінилось з того часу. Так от тоді було 15 гаражних кооперативів в Рівному: «Автолюбитель», «Турист», «За кермом», «Зоря», «Рубін», «Кристал», «Будівельник», «Дворецький», «Супутник», «Норд-С», «Нафтовик», «Нива», «Колесо», «Стартер», «Ювілейний».

Не думаю, що зараз їх більше. Усі вони розташовані на території Рівного. У якомусь кооперативі може бути 50 гаражів, як от на вулиці Соборній, у якомусь – понад 100.

Щодо проживання людей у пристосованих приміщеннях, типу там другий поверх добудували до гаража, то це однозначно незаконно. До нас ніхто не звертався за якимись дозвільними документами на землю під гараж, тобто для того, щоб над гаражем збудувати житлове приміщення.

Ось, як цю ситуацію коментував начальник міського управління державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Микола Дядюсь:

- Над гаражем можна надбудувати поверх, якщо це не суперечить містобудівній документації, і державним будівельним нормам. Є таке поняття як функціональне призначення приміщення, і у гаражах жити точно не можна. Інше питання, якщо людям справді немає де жити, то це вимушений крок.

Для того, щоб оформити документи то треба провести зміну функціонального призначення приміщення, наприклад «реконструкція гаража під житлову площу», там квартиру, чи будинок. Але це в тому випадку, якщо дозволяє це зробити містобудівна документація, але це так… теоретично. Але ж навряд чи можна жити на території гаражного кооперативу.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень