Три види посуду, який небезпечний для здоров'я

Краще його позбутися

Уявити життя сучасної людини без посуду неможливо, з ним ми контактуємо щодня. Він буває різного виду та форми, але правильний посуд повинен бути виготовленим із безпечних матеріалів.

Тож, обираючи новий посуд, краще оминати той, який містить у собі шкідливі домішки.

Політетрафторетилен

Ця речовина є у тефлонових сковорідках. Тефлон – це товарна назва політетрафторетилену. Наприкінці 90-х визнали, що тефлон виділяє перфтороктанову кислоту — отруйну сполуку, яка провокує безпліддя та рак. На виробах ви можете знайти таку позначку – «PFOA FREE».

Якщо все ж дуже хочеться тефлонову пательню, оминайте дешеві пропозиції і візьміть краще товар перевірених виробників. Але зауважте, щойно на виробі з’являться тріщини та подряпини, його найкраще викинути. Під час нагрівання тефлон почне випаровувати канцерогени.

Пластик

Якісний пластик повинен обов’язково мати маркування. Зазвичай це трикутник зі стрілок із цифрами всередині. На безпечному пластику є маркування 2,4,5.

Якщо маркування немає, такий посуд потрібно викинути. Швидше всього він не придатний для харчового використання і його можна використовувати лише для холодних речовин.

Яскраві розписані сервізи

Якісна порцеляна не може коштувати дешево, а, купуючи виріб виробництва Китаю, не розраховуйте на безпечний посуд. Переважно усі розписані яскраві сервізи містять меламіно-формальдегідну смолу.

Перевірити якість виробу просто, якщо стукнути по ньому, то на відміну від порцеляни, цей посуд видасть глухий звук. Тож з такого посуду краще не їсти і не пити гарячих страв, а використовувати лише для холодної їжі чи напоїв.

Джерело: rbc

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень