Трамп атакує: четверо загинули під час штурму Капітолію

Більше пів сотні затримано

Фото - з сайту ВВС-Україна

У зіткненнях прихильників Трампа та сил охорони Конгресу США загинуло четверо людей, більше пів сотні затримано.

У ніч проти 7 січня (за київським часом) поліція витіснила натовп з Капітолійського пагорба й Конгрес відновив підведення підсумків виборів президента США, які мають офіційно затвердити перемогу демократа Джо Байдена.

Дональд Трамп, який вважає вибори сфальсифікуваними, закликав своїх прихильників не визнавати ці результати. Багатолюдний мітинг біля Капітолію переріс у зіткнення з поліцією, натовп увірвався у Конгрес й зірвав встановлення результатів виборів. Американських політиків евакуювали, - пише ВВС.

Фото - з сайту ВВС-Україна

За даними поліції, ветеран військово-повітряних сил США і ще кілька людей увірвалися у зал засідань Конгресу. Їм протистояли поліцейські в цивільному одязі, один з них дістав зброю і вистрілив. Жінку-ветерана доправили у лікарню, де вона померла. Загалом у заворушеннях на Капіталійському пагорбі загинуло четверо людей, дві жінки й двоє чоловіків.

Постраждали щонайменше 14 поліцейських. Двох госпіталізували - один з них отримав серйозні травми після того, як його затягли у натовп, а іншого поранили в обличчя.

У районі Капітолія арештували мінімум 52 людей: чотирьох - за носіння вогнепальної зброї без ліцензії, одну особу - за носіння забороненої зброї, 47 - за порушення комендантської години і незаконний в'їзд в місто.

Фото - з сайту ВВС-Україна

Комендантську годину у Вашингтоні оголосили з 18:00 через заворушення. Поліція Вашингтона заявила, що біля Капітолійського пагорба виявили і знешкодили два саморобних вибухові пристрої. Один з них був неподалік будівлі Національного комітету Республіканської партії.

Після кількох годин сутичок поліція і спецпризначенці витіснили прихильників Трампа з Капітолію.

Дональд Трамп закликав людей розійтися по домівках, але при цьому повторив твердження про те, що у нього вкрали перемогу на виборах.

Режим надзвичайної ситуації у Вашингтоні продовжили на 15 діб - до інавгурації нового президента Джо Байдена.

Twitter, Facebook, Youtube та Instagram вирішили заблокувати акаунти Дональда Трампа.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень