Трактори на півмільйона: на Рівненщині аферисти «торгували» сільськогосподарськими «іномарками» (ФОТО)

Шахраїв, які розміщували на інтернет-ресурсах оголошення про продаж сільськогосподарської техніки, викрили співробітники Поліського управління кіберполіції

Зловмисники облаштували офіси у Рівному та Києві. Сума завданих збитків сягає майже півмільйона гривень.

Цільовою аудиторією ТОВ «Лізингова компанія Автолайф» стали клієнти, які готові були придбати сільськогосподарську техніку іноземного виробництва за доступними цінами. За попередньою домовленістю по телефону покупців запрошували до облаштованих офісів, де схиляли до сплати частини вартості товару. Суми коливалися від кількох десятків до сотень тисяч гривень.

Після внесення авансу покупців запевняли, що товар готується до пересилки в Україну та незабаром прибуде на складські приміщення.

Однак, по прибуттю за адресами, які надавали зловмисники, жодних авто чи техніки, потерпілі так і не отримали.
У ході санкціонованих обшуків за участю слідчого управління, прокуратури  та кіберполіції у Рівному та Києві було вилучено сім ноутбуків, банківські картки, печатки різних підприємств, телефони та чорнову документацію.

Крім того, поліцейські наклали арешт на сім банківських рахунків організацій та приватних підприємців, через які здійснювалися фінансові операції.

Правоохоронці закликають осіб, які стали жертвами ТОВ «Лізингова компанія Автолайф» звертатися до поліції. Тривають слідчі дії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень