Традиційна у Рівному подача гарячої води до Дня Незалежності цього року - під питанням

Через газ і борги

Щороку гаряче водопостачання у Рівному на кілька днів відновлюють наприкінці серпня, перед святами.

Як буде цього року – поки невідомо.

Адже борг перед «Рівнетеплоенерго» складає близько 140 мільйонів гривень. Переважно – це заборгованість населення, решта – невідшкодовані субсидії.

Лишається і проблема з лімітами на газ. Тож про відновлення подачі гарячої води поки говорити зарано, говорить директор «Рівнетеплоенерго» Степан Коропецький:

- Поки нічого невідомо. Є проблеми і фінансові, і проблеми з лімітами на газ. У зв’язку з тим, що ще, практично, 40 мільйонів не відшкодовано субсидій і пільг. Ну і борг населення теж складає понад 100 мільйонів.

Ця тенденція, якщо чесно, і по Україні, і ще й гірша ситуація, ніж у Рівному. Ми спілкувалися із іншими областями. Ну, зрозуміло, на сьогодні люди неплатоспроможні стали.

При цьому, за словами Степана Коропецького, борг населення за міжопалювальний період скоротився: майже 10 мільйонів сплатили рівняни у липні, ще близько 7 мільйонів очікує «Рівнетеплоенерго» у серпні.

Тим часом, тепловики готуються до нового опалювального сезону. Поки дещо відстають від плану, однак несуттєво, і прогалини вдасться надолужити, запевнив Степан Коропецький.

Прогнозувати тарифи на новий сезон тепловики теж поки не беруться, оскільки Кабмін лишив незмінною ціну на газ для населення до 1 вересня.  

Тим часом, за даними головного управління статистики у Рівненській області станом на початок серпня

заборгованість населення зі сплати за централізоване опалення та постачання гарячої води на кінець червня становила 102,5 млн грн.

У січні–червні населення області сплатило за житлово-комунальні послуги 734 млн грн (95,7% нарахованих за цей період сум).

Водночас, нарахували гроші за субсидії лише газопостачальним компаніям. На сайті управління статистики йдеться:

нараховані у червні бюджетні кошти (субсидії для відшкодування витрат на оплату ЖКП) організаціям, що надають послуги постачання природного газу суттєво перевищували вартість фактично спожитих послуг (на 45,6 млн грн).

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень